Gasp sanığı kadına 8 yıl hapis

Samsun'da birlikte yaşadığı kişiyle birlikte 34 yaşındaki G.B.adlı kadının para, cep telefonu ve altınlarını gasp ettiği suçlamasıyla yargılanan 34 yaşındaki Hanım Yıldırım, 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Mayıs 2013 13:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gasp sanığı kadına 8 yıl hapis

Samsun'da birlikte yaşadığı kişiyle birlikte 34 yaşındaki G.B. adlı kadının para, cep telefonu ve altınlarını gasp ettiği suçlamasıyla yargılanan 34 yaşındaki Hanım Yıldırım, 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Samsun'da 2007 Ağustos ayında akrabası olan Hüseyin Çamoğlu'na 2 bileziĞİ borç veren 34 yaşındaki G.B., 3 ay sonra bileziklerini geri istedi. Ancak, Çamoğlu bilezikleri G.B.'ye vermedi. İddialara göre Çamoğlu ve birlikte yaşadığı Hanım Yıldırım, sokakta gördükleri G.B.'yi evlerine misafirliğe çağırdı. Gece geç saatlere kadar oturup sohbet eden G.B. gitmek isteyince, Çamoğlu ve Yıldırım tarafından engellenerek cebinde bulunan 100 TL, cep telefonu, altın zincir ve künyesi zorla alındı. Aşırı derece alkol alan Çamoğlu'ndan korkan genç kadın bir fırsatını bularak 2'nci katta bulunan dairenin balkonuna çıkıp aşağı atladı. Ayağı kırılan G.B. vatandaşlar tarafından hastaneye kaldırıldı, başına geleni hastane polisine anlattı.

Yaşanan olaydan sonra kayıplara karışan Hüseyin Çamoğlu, kısa süre sonra yakandı, tutuklanıp cezaevine gönderildi. Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılamalarda G.B. sanıklardan şikayetçi olduğunu belirterek, "Kendisine borç olarak verdiğim bilezikleri vermeyince, birlikte yaşadığı kadınla bana bu tuzağı kurdular. İkisinden de şikayetçiyim" dedi. Tutuklu sanık Hüseyin Çamoğlu, kendisine iftira edildiğini ileri sürerek beraatini istedi. Hanım Yıldırım ise suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme, 2008 yılı Kasım ayında Hüseyin Çamoğlu'na gasp suçundan 10 yıl hapis cezası verirken, Yıldırım'ın ise beraatine karar verdi.

YARGITAY SEVGİLİYEDE CEZA VERİLMESİNİ TALEP ETTİ

Kararın ardından Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi dosyada yaptığı incelemede Hüseyin Çamoğlu'na verilen hapis cezasını onarken, Hanım Yıldırım'ın beraat kararını bozdu. Yargıtay, Yıldırım'ın da işlenen suça iştirak ettiğini ve bu nedenle cezalandırılması gerektiğini belirterek kararı bozup dosyayı tekrar yerel mahkemeye gönderdi.

Bugün bir kez daha hakim karşısına çıkan Hanım Yıldırım, önceki savunmalarını tekrar ederek suçsuz olduğunu ve beraatini istedi. Ancak mahkeme, daha önce beraat kararı verdiği sanığı bu kez 8 yıl hapis cezasına çarptırdı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber